2014年10月10日金曜日

Houraisen Nana Aichi / ほうらいせん 吟醸工房 七 愛知県



まずは冷やをワイングラスで少し、
心地よい芳香木の香り、杉!森林~
ワインでいう樽香かと思ったら違いました。
樽熟成はされていませんでした...
日本酒の奥深い滋味。
この香りはすぐに飛んでしまうので
楽しんだ後に燗しましょう。

おススメは燗!
濃醇なフルボディを燗にすると、
辛味の角が取れてマイルド、とろりと
ふくらみのある米の甘味を感じる日本酒となります。
ちょい辛好きならぬる燗で!
酒器は厚みのあるぐい呑みor猪口がいいですね。

一番のおススメはチーズ!

            1, ヤギのチーズ
  2, ブリー
            3, カマンベール
              4, クリームチーズ
                                  ...味噌漬けにしても美味です。

「山廃仕込 純米酒 七Nana」....1,400円(税抜き)

原料米:表示は国産米...生産者様伺うと、

 麹に山田錦、掛け米に千代錦でした。
精米歩合: 60%, アルコール度: 17%
酵母:未公開, 日本酒度:未公開

YamahaiJikomi Jyunmai-shu Nana 720ml...the price about 1,400yen


首先用wine glass試試喝冷酒
感到輕鬆的杉樹香! 森林
認錯Wine的桶香了
酒藏沒有作桶成熟...
這香味馬上就沒了, 所以先享受木香后
把它做溫酒喝.推薦是溫酒
將濃郁的full body做溫酒, 苦口的角度不見
滑順醇厚,發現甜味的米香.
如喜歡喝稍微苦口, Nurukan40度左右!
酒器有厚度的陶瓷杯or豬口最好喝

推薦佐肴是起司!
1,羊奶起司
2,Brie cheese
3,Camembert cheese
4,Cream cheese
...Its tasty to pickle in Japanese Miso 

The first do tasting to use wine glass on a pint of Sake.
Although I thought it is a store of sake in the wood,
It is not aged in the wood...
This Sake have flavorful and nutritious.
But this smell is gone soon
The second please enjoy to drink Atsukan.

specially Kan sake
Rich full body Sake is strong sharp and sour.
After do kan, it is changed mild and rich rice flavor.
You can tasting sweet Japanese rice.
If you like to drink little sharp Sake,
Nurukan 40 degree C is good for you.
Please try to use Guinomi or Choko (ceramic Sake cup)

Specially match with Cheese!
1.made by goat milk
2.Brie cheese
3.Camembert cheese
4.Cream cheese
...Its tasty to pickle in Japanese Miso